Saturday 27 September 2008

La multi ani, cu dragoste


Pt uratul de Robert...
Nu ma pricep la numere si la matematici, dar un calcul simplu imi spune ca azi e 27 Septembrie. E ziua ta, beeei.
Nu stiu sa numar pana la numarul magic de motive pentru care te iubesc, dar am sa ti le enumar pe primele 36 care imi vin in minte acum.

1. "A fost odata ca niciodata"...n-am crezut ca sintagma asta se potriveste cu vreo poveste reala, o stiam fixata in basme. Daca adun clipele petrecute cu tine, rezulta un basm prea frumos ca sa fie povestit. A fost odata ca niciodata un baiat si o fata...deja suna a love story. In astea credeam si mai putin, eram atat de sceptica incat numai gandul la love story-uri imi provoca o greata ca si cum as fi mancat o prajitura cu muuulte stafide in ea. Sau paine in plastic, ca stiu ca si asta e pe lista "favoritelor" tale. Si totusi, you made it possible. Azi cred. Si traiesc intr-un basm.
2. Doi suntem noi si e bine. Now I believe in the power of two.
3. Pt ca stii sa te superi frumos pe mine. Pentru ca sfaturile tale vin la pachet cu suficienta dragoste incat sa nu le consider critici.
4. Un telefon pe zi, doua, trei, un mail, doua, trei, zece...Si de fiecare data simt un fior cand vad ca suni sau imi scrii. Nu ma satur niciodata sa-ti aud vocea, nu ma plictisesc niciodata telefoanele si mail-urile tale, fie ele scurte, fie ele lungi, dar intotdeauna avand ca attachment o doza de dragoste.
5. Pt ca ma tii in brate toata noaptea cand facem nani, oricat de incomod ar fi.
6. Pt ca esti singurul barbat caruia ii calc camasile, ii fac micul dejun, ii invelesc picioarele cand se foieste noaptea in pat si le dezgoleste, si toatea astea le fac cu mare drag.
7. Cu tine niciodata nu mi-e frica.
8. Langa tine, cu tine, prin tine descopar atat de multe...
9. Imi intelegi umorul, imi tolerezi incapatanarea, ma accepti cum sunt.
10. Stiu din proprie experienta ca sunt una din cele mai dificile persoane cu care ar putea convietui un om, deci respect.
11. Pentru ca ai fost singurul din sala care a adormit la The Dark Knight si atunci mi-am dat seama cat de unic esti. Si pt ca de fiecare data cand adormi la film parca esti tot mai si mai dragut.
12. Ca e de mers la un meci de basket sau la teatru, fotbal sau rasarit de soare, piata sau pe munte, you`re the perfect match.
13. Pt ca nu ti se pare gay sa te alint.
14. Pt ca atunci cand esti bolnav si mucos ca naiba si te doare capul, bagi ceai cu lamaie doar de dragul meu.
15. Pt ca nu ma stresezi. Sau ma stresezi, dar o faci in cel mai adorabil mod.
16. Pt ca faci pe durul si nu ma auzi intotdeauna (ce ma enervezi cand vorbesc o juma` de ora si dup-aia ma intrebi "hmm? ce-ai zis?"), dar de ascultat, ma asculti mereu.
17. Pt ca esti frumos fara sa fii metrosexual. Si pt ca te speli cu Garnier Essentials-u` meu fara sa-ti pierzi din masculinitate.
18. Pt ca nimeni nu simte mai bine cand am draci, decat tine. Si pt ca nu pui intrebari cretine. Si pentru ca nu ma bati la cap degeaba in momentele alea cand imi vine sa urlu de nervi.
19. Pt ca atunci cand adorm pe scaunul din dreapta, nu pui frane bruste. Si pt ca te uiti la mine sa vezi cum dorm.
20. Pt ca faci cele mai frumoase surprize.
21. Pt ca nu te-ai suparat ca nu ti-am dat tiramisu de-ala bun, la Baracca.
22. Pt ca ramai mereu un mare Domn.
23. In tine gasesc intotdeauna partenerul ideal de discutii despre sport. Politica. Worldwide issues. History. Economy. Boys. Girls. Pentru ca nu trebuie sa iti ascund nimic, tu le intelegi pe toate.
24. Pentru ca iti manifesti cu atata talent instinctele paterne fata de Lexino.
25. N-as putea sa spun ca am pe altcineva mai aproape decat tine, oriunde ai fi.
26. Pentru ca esti iubit-prieten-amant, 3-in-1, ca samponul. Si, culmea!, iti ies bine toate.
27. Pt ca m-ai facut sa descopar femeia din mine.
28. Pt ca imi spui lucruri pe care in mod normal le-ai discuta doar cu baietii. Pentru ca esti natural. Pentru ca ma lasi sa te descopar just the way you are.
29. Pt ca "te iubesc"-ul se concretizeaza cand ti-l spun tie, mai mult ca oricand.
30. Pentru ca facem featuring pe piese tampite in masina fara sa ne gandim o clipa cat de ridicoli suntem.
31. Pt ca langa tine n-am simtit niciodata diferente, gap generation, conflict de idei, distanta.
32. Pt ca ai citit suficient de mult ca sa pot sa imi fac damblaua si sa imi etalez talentele de lector avizat ce dialogheaza afectat, ca si cum tot universul ar atarna de o carte, despre cei mai obscuri autori. Pt ca esti mai destept decat toti si pt ca in fiecare zi invat ceva de la tine. Fie ca e vorba de situatia prostituatelor din Cambodgia, motoare, sau de iaurtul de iac din Tibet.
33. Pt ca stai sa ma tii in brate pe plaja, desi nu te-ar deranja o bere rece pe o terasa, si pt ca stam sa ne uitam la stele dupa ce eu am baut o bere si m-am facut varza. Si tu inca ma mangai prin par, desi e murdar, si sarat, si cu nisip.
34. Pt ca, desi indragostita, am ramas non-stop lucida si am continuat sa fiu aceeasi. Pt ca am invatat ca se poate iubire cu zero compromis. Sau pt ca alaturi de tine compromisul e o placere (vezi micul dejun si alte activitati matinale, vezi mountaineering extrem prin Calimani, suit cetate Deva in slapi pe cel mai abrupt deal din viata mea, impartitul patului si al baii).
35. Pt ca ai rabdare, energie, timp, dar mai ales curaj sa take a chance on me.
36. Pt ..."c-asa-i mai bine".

PS - Si pt ca azi nu te iubesc mai mult decat ieri sau maine. Pt ca azi doar vreau ca pe langa cel mai sincer 'La multi ani' din lume, sa stii de ce esti tu eroul meu, in caz ca te-ai intrebat vreodata asta.

Yours,
D.

6 comentarii:

Anonymous said...

daca vorbeai cu cainele tau, ar fi parut real. mai metaforizam un pic punctele 1, 2, ... si as fi gandit: am mai vazut iubitori de animale, nu ma mira nimic. da' asa... am un filing ca te adresezi chiar unui om, ceea ce te plaseaza direct intr-o lume ireala, numa' a ta. poate nu e rau, e mai usor de trecut prin viata protejata de universu' asta al tau. iti doresc sa dureze. da' nu sa cronicizeze. :) niculae

Daria said...

Un sfat bine venit/gandit de la un om trait :)
poza ilustreaza punctul ala cu Lexino. In care caz da, trebuie sa precizez ca Lex e un caine. Si nu e ziua lui, e ziua stapanului lui.

Anonymous said...

filing corect. succese. :)

Anonymous said...

sa ti traiasca. te am pupat. cum ai ajuns, totu bine? la multi a lu baiatu ala norocos si tie, vorba aia, numa succesuri si numa bine.

Anonymous said...

oo, ce dragut. la multi ani lui robert, sa inteleg ca el e the lucky guy ce te tine pe unavailable de atata vreme. foarte fain cainele, e al lui? in adolescenta am avut si eu un boxer, il chema athos.

Daria said...

@florian - da, totul e in regula, am ajuns cu bine, mersi de urari.
@ dorian - da, cainele din poza e Lex, e 'baiatul' lui Robert, o dulceata de sufletel. Cainele, zic :p