Saturday 11 October 2008

F(i)esta tehnologica


Incredibil. Nemaipomenit. Extraordinar. Mor de curiozitate sa aud niste pareri legate de problema cu care ma confrunt de 10 minute.
Sa vedeti...azi, sambata insorita, dragut afara, totul ok, eu nu fac nimic. Seara, sunt invitata de niste amici sa vizionez un film la ei. Sigur, dupa atata pasivitate, why not getting active, asa ca m-am dus. A venit cineva sa faca pick up-ul ca destinatia era la vreo 3 mile, si dupa 7 seara e nasol sa mergi pe strada singura, fata fiind. Bun. Filmul a fost "The Fugitive", cu Harrison Ford, m-a tinut alive - si mai ales awake - incontinuu, am simtit adrenalina, a fost perfect. Gata filmul, cel care m-a luat de acasa a trebuit sa ma si parcheze inapoi, toate bune si pana aici. Inainte sa plec am avut niscaiva activitati de genul dush - al 3 lea azi - apoi imbracat, spalat pe dinti, incaltat, verificat daca am cheie, mobil, portmoneu...si am uitat sa inchid laptopul. Ajunsa acasa, ma schimb si sar in pat. Ce zic eu...hmm, sa ascult debate-ul Obama v. McCain de pe youtube.com. Si cand incepe filmuletul, observ disperata ca volumul era la MAXIM. Dau rapid click pe volum si...si NIMIC! Nu imi apare scarita aia cu scrollul in sus si in jos, sa ajustez volumul naibii. Si am dat click de tz ori, am intrat in control panel, am incercat sa fac tumbe si acrobatii de toate soiurile. Volumul meu a disparut. A ramas blocat la 100%, nu-l mai pot modifica. Speakerele sunt la maxim, somebody sort me out pana nu dau laptopul asta de toti peretii, e pacat de el ca e Sony Vaio.
PS - Precizez ca erau in derulare 3 procese: Winamp, Firefox Mozilla - cu 3 tab-uri deschise: Facebook, Blogger si Yahoo!Mail, si Google desktop.
PPS- Sunt convinsa ca totul se rezolva cu un simplu restart, dar trebuia sa dau afara ura fata de butonul ala nenorocit, care cred ca exact in clipa asta rade de mine cu toti decibelii lui diabolici.

8 comentarii:

Anonymous said...

lasa ma sa ghicesc. ai windows vista ca sistem de operare?

Daria said...

Cam da. Mdeah...
Radule, tu esti?:D Radu Gidei?

Anonymous said...

he he, nu prea. radu de la mare iti spune cv? radu parv, integrale, prosop cu chirie, sfert de bere? ala s io. sfert de bere esti u, defapt. d c nu dormi la ora asta?

Daria said...

Nu se poooooate!!! Comment m`as tu trouve? Incroyable, monsieur!!! Eu nu dorm just because: la mine e mai devreme decat la tine cu 2 ore, totusi asta nu e o scuza, ca la tine e 4 minus douazeci si la mine e 2 minus douazeci, dup-aia...n-am somn, dorm cam prost lately. Si pt ca ascult un debate politic, mai sunt vreo 8 minute din el. Dup-aia cred ca somn, ca ma lasa bateriile. Dar matale ce faci trez la ceasta ora batrana?
PS - Cum pot sa evit pe viitor baiurile a la Vista?

Anonymous said...

kam greu. updateuri cat de des posibil, t dai mare ca ai sony vaio, atunci profita de serviceul oferit si apeleaza la aia cat de des, verifica statusul compului des, nu lasa baloanle din dreapta josul monitorului sa vb la pereti, fa ce zice acolo, instaleaza ultimele versiuni la toate programsurile ce le ai, fa devirusare des, nu mai lasa laptop nesupraveghet si da shut dwn cand pleci pe termen lung, NU L DA DE PERETI CA NU REZOLVI NIMIK.
am incercat sa t sun din vama anul asta dar n-am putut, ori era creditul meu dus ori mi ai dat refuz apel. cred ca var2 hahaha
somnic pufos daca nu te mai tin bateriile pa pa

Anonymous said...

Eu aş da jos Vista şi aş instala XP. ;)

Daria said...

Multam de sfaturi. Problema e ca am atatia GB pe laptop de mi se face rau - vreo 140 liberi, deci Vista nu ar trebui sa ma persifleze chiar in halul asta.
Am sa urmez cu sfintenie sfaturile despre updateuri, in schimb. Si daca nu si nu, poate imi iau alt laptop, cu alt sistem de operare. Traiasca Apple si leopard. Tre sa ma pregatesc de scrisoricile pt Mos Craciun...:D

CG said...

Eu in locu tau nu as da un sistem de operare nu neaparat stabil, dar macar reliable pe unul pentru oameni prosti.

Excuse me, dar mac os mi se pare for stupid people. :))

PS: Vista is pain in the ass. We all hate it, but somehow we still keep it. Just to be in trend.