Monday 10 November 2008

Noi nu suntem monotoni

'A te trezi in fiecare zi si a constata ca inca mai existi e incurajator. E un gand ce te face sa te scoli zi de zi cu mai mult si mai mult chef. Iti confera un oarecare statut de erou, mai ales la vazul atator suferinte si necazuri. Si razboaie. Da, razboaie. Fascinante si razboaiele astea... a curs atata cerneala pentru ele. Si au ramas totusi atatea lucruri nespuse.
E fascinant sa fii tanara. Ai idealuri. Si chiar crezi in ele. Ai vise. Marete si palpabile. Ai un trup proaspat in fiecare dimineata fara macar sa ajustezi vreun defect. Ai atata energie incat ai vrea sa dai si altora. Ai hormoni ce danseaza prin corp un jive continuu. Ai stralucire. '

Era indragostita. E si asta un motiv sa te simti tanar. Pentru ca dragostea e un instrument de auto-reciclare. Te face mereu sa fi mai si mai tanar. Mai ales cand se repeta. E acelasi film, derulat de mai multe ori, cu alti protagonisti. De la Facere pana azi si inca mult timp de acum incolo va exista aceeasi tabla de legi. Respectate sau nu. Iubire. Dragoste. Amor. Cuvinte usoare. 'Te iubesc'-urile sunt imprastiate la fiecare pas fara prea mare tragere de inima. Inimioarele iti inunda mercantil viata, si asta nu doar pe 14 februarie. Dovezile de dragoste au devenit stereotipii ce unora le provoaca greata. Sila. Mila. Repulsie. Ce a ajuns dragostea, daca nu un alt instrument de manipulare a societatii? Iubim pentru ca dorim sa fim incadrati in tipare, in normalitate. "Ce fel de iubita/kisser/partenera in pat/etc esti?Raspunde la 5 intrebari si noi te incadram, taddda, intr-o categorie ;) " Ne casatorim pentru ca asa face toata lumea. Nu mai facem dragoste, facem sex, pentru ca e sanatos. Si atat. Ne dorim trupuri frumoase pentru ca sa ne placa cei cu care avem o asa-zisa relatie. Suntem gelosi ca sa ne dovedim dragostea. Cheltuim bani ca sa impresionam si sa cucerim. Facem copii nu pentu satisfactia personala, ci pentru satisfactia mamei, care isi doreste un nepotel. A colegelor de serviciu care te invinovatesc ca esti singura care nu perpetueaza specia. De fapt sunt invidioase ca inca nu ti s-au lasat sanii si nu ai de hranit o gura in plus, fat pt care iesi mai des la shopping decat ele sau iti permiti vacante mai exotice decat Eforie Nord pe bilete de sindicat. Sa nu ne ingrasam. Sa nu ne insele sotii. Sa nu divortam. Oricum unul din doi oameni divorteaza, oricum credem in iubire pana cand asteptarile ne sunt inselate, apoi femeile o dau pe “Toti barbatii sunt niste porci”, iar barbatii pe “Toate femeile-s niste curve”. Pana gasim un altul/o alta si lucrurile o iau de la capat...Dar da, incercam din rasputeri sa nu cadem in monotonie, nu-i asa?


13 comentarii:

Gabrielle said...

Era o stare pitzipoangeasca in care ma aflam. :) :)))). Mersi. :).

Anonymous said...

cata dreptate, ca un om mare ai vorbit. da` de unde stii tu atatea? ca banui ca nu din carti...si din proprie experienta, sper ca nu, la nouashpe anisori. tare faza cu concediul pe bilete de sindicat. so true...
mai bine in vama cu cort si 2 lei pe zi. seara plusam, ca ne tre` de bere. facem cheta daca nu avem. da` berea tre sa curga. ca sa facem burta si sa divortam. asa scapam de muierea careia i s-au lasat tatele dupa ce i-am turnat un plod. ciclica treaba asta :)))

Daria said...

@ Patricia: I feel your pain. Fashion is a need for a girl. :D
@ radumamii, ca de obicei, cu gandul la berea de acasa, a.k.a. Vama, te gandesti numai la prostii. Las` cA te vad eu cand dai de dracu si te indragostesti. Si acuma aud in fundal "neeeever eveeer!" :))) sari cu berea :))
PS- 19 ani...that`s a lifetime. Sa ma vezi in aprilie cum cad in depresie la schimbarea prefixului. Huuuuooo!

Anonymous said...

20-25% dintr-o viata (lunga) e putin cand esti prost si e mult cand esti destept. ganduri bune iti doresc draga mea. niculae.

Daria said...

Nu-s putini aia care traiesc degeaba si se amagesc ca "sunt prost azi, da` las` ca maine va fi mai bine". Si asa trec mii de maine-uri fara nicio schimbare. Cateodata n-ai de unde, cateodata n-ai cu cine... Nu vreau sa traiesc mult, da` prost. Putin si destept ma atrage mai mult.
Sa traiesti (si mult, si bine), Nicule.

Anonymous said...

"Sa traiesti (si mult, si bine), Nicule."
hmmm. natura e un echilibru. ce da pe o parte ia pe ailalta. "...si mult si bine" ar fi o exceptie de la regula. da' urarea e frumoasa. si totusi ma intreb de la cine o sa ia mama natura ca sa pastreze echilibru' si sa-mi dea mie "mult si bine". n-as vrea sa ia de la unu' mai bun ca mine. da' cum manelistii si ciorile s-au cam inmultit, creste si probabilitaea sa ia de p'acolo... :)

Gabrielle said...

Intr-adevar. Auzi, tu iei ceva inainte sa scrii? majoritatea post-urilor tale sunt prea tari. :). E doar blogareala, sau lucrezi in domeniu?

Daria said...

Inainte de fiecare post iau o gura adanca de aer in piept. That`s all. Si nu pt ca am emotii. Ci pt ca O2-ul face bine la oxigenarea neuronilor. Si n-as vrea sa-mi imprastiu chiar asa tare aberatiile pe aici. Deci de cele mai multe ori o fac. Cateodata imi mai iau si timpul de a ma gandi vreo 2 minute "despre ce scriu azi, hmmm...:-? " Except for these, nu iau nimic.
In rest...nu lucrez in domeniu. De fapt nu lucrez. Sunt studenta. Ne despart vreo 3 ani, din cate am vazut pe blogul tau. Asadar totul e pura bloggareala.
Si multumesc de compliment, you almost made me blush :">

Daria said...

ce zici ce pleonasm dragut am facut? "o2-ul face bine la oxigenare" :)))
ce chestie, maaai... credeam ca face bine la fosforizare, oxigenu`..
cateodata se ia curentu` mai repde si la mine si sinapsele nu-si mai fac datoria.

Gabrielle said...

Excelent. Aveti unii dintre blogaromani un stil, ca ma faceti sa simt fiecare cuvant . Adanc. :). A somehow feeling. Un nu-stiu-ce. Si relatati niste fapte intr-un mod atat de familiar, parca as fii acolo , si am sta de vorba.Si cateodata am senzatia ca luati ceva inainte. Efectul cuvintelor. Keep writing. Te citesc. :*.

Daria said...

Da, am si eu un oarecare feeling de actually being there cand citesc blogurile unor oameni. Alea cred ca-s blogurile bune. Nu-s multe, though. Si sunt si mai putini aia care chiar scriu ceva. E ca si cu auzitul vs. ascultatul. De cate ori nu auzi ce zice un om, dar de fapt nu-l asculti? E o intrebare retorica, nu vreau raspuns. Pt ca pun pariu ca nu de putine ori.
Bloggareala e un hobby minor, nu e o "meserie" - nu pt mine, stiu oameni care scot bani, unii multi, altii nu asa multi, din asta. Imi place sa cred ca pe blogul asta nu salasluiesc oameni prosti. De fapt blogul asta e unul foarte egoist. E pt mine. Nu e un jurnal, mi se pare super banal sa scrii in vazul lumii toate subterfugiile constiintei tale zbuciumate. E doar un fel de organizer. Un soi de "uite la ce chestii ma gandeam in martie 2008"...
daca place cuiva, cu atat mai bine. Keep in touch. ;)

Anonymous said...

haa...cata dreptate ai...mai ales privind casatoria si faza cu "nepotelul" :))....Astazi team descoperit si te tot citesc:))

Daria said...

Bine-ai aterizat pe blog, Sonia :)
Pai da... cateodata tare-as vrea sa n-am dreptate. Da` am. That`s me :))
(am fost la tine pe pagina si-am luat aminte la sfaturile vestimentare. Fapt pt care azi port rosu. Ca deh, mi-s Berbec)