Friday 11 July 2008

Hash...

Hash.Doi.O.
Ash, ce planeta ofilita populam noi, oamenii.
Voi observati cum apa se duce la dracu`?
Lasand filozofia si textele moralizatoare cu the waste of water si climate change si alte cele...hai sa ne uitam mai aproape de noi, nu asa "adanc", pana la problemele Globului, ci pana la problemele astea, next to us, ce ne privesc.
Vin ieri acasa si pe drum ma apuca o sete de-aia crunta de-mi venea sa bat soferul de troleu ca nu conduce mai repede, sa pot cobori la prima statie sa intru-n primul magazin sa pun mana pe prima sticla de apa si sa o beau inca inainte de a plati. Zis si facut. Nu, nu l-am batut, am coborat doar la prima statie si am intrat in primul magazin si am pus mana pe prima sticla de apa si am baut-o groapa inainte de a plati. M-am dus la casa si i-am dat lu` tanti aia care se uita super-chioras la mine un 1 leu in plus. Adica 3 in total, m-am gandit ca apa n-are cum sa fie mai mult de 2 lei. Apa de 0.5 l. "Unde pleci, don`soara? Mai da bani, nu pleca" Ptiu, fir-ai a naibii, n-ajunge ca ti-am dat un leu in plus? gandesc. Ma uit la sticla pe care tocmai voiam sa o arunc intr-un cos de langa usa magazinului si ah da, imi asum vina. Ma si gandeam ca n-aveam cum sa beau atat de repede o apa de-aia nasoala, nu dam nume. Tocmai dadusem pe gatlejul meu sec si romanas o sticloanta mica de Evian, direct din cei mai cei munti. I-am dat lu` tanti inca 4 lei si dau sa ma car. In fata magazinului vad un mos care isi spala meticuos trabantul. Il striga nevasta-sa de la etajul 1: "Hai, tata, sa mananci, e gata masa". "Stai, mami, sa termin masina" "Las-o ca o termini dupa ce mananci" "Da` mai am apa-n galeata, ce vrei, sa mi-o fure careva pana vin?" "Lasa ca mai avem galeti" "Da` nu de galeata zic, mami, de apa".

Ajung si acasa, ma var direct sub dusul rece ca gheata. Intra maica-mea fara jena peste mine, in baie, in timp ce incercam sa nu ma gandesc la nimic, si urla sa oprescc apa aia odata, ca platim de ne ia mama naibii. Stai, catinel, faceam si eu un dus. Pana acum nu mi-ai zis nimic pt accesele mele de ipohondrie soldate cu 7 dusuri minim/ zi, acuma dintr-o data e scumpa apa? Pai nu tu platesti, normal ca nu iti pasa.
Ok, trece si asta, dar ce a urmat seara a chiar pus capac. Raman singura acasa, ma bag la un film, sa nu chiar stau degeaba si pe la jumatate mi se face sete. De apa minerala. Beau rar apa minerala. Prefer plata. Dar acum voiam minerala. Cum la noi in casa nu se bea apa minerala decat la ocazii speciale, ma simt obligata sa pun ceva haine pe mine si sa cobor la magazin, sa iau apa. Minerala. N-aveau. "Da` avem cola, fanta, cappy, avem si granini. Sau bere. Da` apa nu mai avem."
Ma duc la urmatorul magazin, ceva non-stop, si iau de acolo. 2 sticle de 1,5 l, sa fie clara treaba.
Vin acasa si ma duc din nou la film. Il aud pe Domingo facand scandal in bucatarie. Mai las filmul sa ruleze un pic, pana se apuca ala micu` sa urle ca un descreierat. Ma scol cu toti dracii din pat si merg in bucatarie. Hamsterul nu mai avea apa. Pun pariu ca niciun cititor nu are hamster acasa, altfel m-ati intelege perfect. Hamsterii beau apa cam la fel de des cum merg eu la biserica. Sa nu exagerez, dar in termeni mai putini metaforici, hamsterilor le ajung 200 ml apa cca 4-5 luni de zile. Eu ii schimb apa lui Domingo in fiecare zi. In fiecare zi dansul are recipientul plin, cu apa proaspata. De la robinet, ca doar n-am sa ii pun Evian, ce credeati. Dar e apa si el e multumit cu ea. Dar la fel cum in fiecare dimineata ii schimb apa, a doua zi gasesc recipientul aproape la fel de plin, ca dovada ca abia se atinge de el. In concuzie, hamsterii beau extrem de putina apa, si o fac rar. Sa facem o retrospectiva. Dimineata avea recipientul plin. Deci 200 ml H2O. La 12:15 AM scoala mortii cu urletele lui ca mai vrea apa. Deducem de aici faptul ca apa lui se terminase de cateva ore bune daca a acumulat atata tensiune in el incat la 12 si-un sfert noaptea nu mai putea de sete. Stau si ma uit cutremurata la recipientul gol. Si nu-mi vine sa cred. I-l umplu si vad cum se repede la el, ca si cum n-ar fi baut apa de cand lumea.
O fi simtit si el in ce rahat e planeta asta si ca apa se duce naibii, altfel nu-mi explic cum au incaput 200 ml de apa intr-o fiinta ce are masa de maxim 50 gr.

1 comentarii:

Anonymous said...

Hahahahaha
eu sunt studenta la Agronomie si sigur nu e ok pt hamsteri sa bea atata apa,inteleg ingrigorarea ta,dar atata vreme cat domingo inca traioeste,si nu s-a spart,e bine, nu te agita :)
esti mortala cand ne scrii de Domingo.