Thursday 3 July 2008

Punct. Si de la capat.


Azi s-a pus punct Bacului.
Pt unii urmeaza admitere.
Dar cui naiba ii mai pasa, cand eu azi am scapat de bac? Prin acest entry vreau sa marchez sfarsitul vietii de liceean si inceputul celei de student. Viva la vida! Ciclica vida, c-asa-i mersul...
Azi a fost ultima proba, educatie fizica in cazul meu. Caldura mare, monşer...Horatiu cred ca s-a insolat. Categoric n-as mai fi suportat inca o zi de asteptare, de stat in sali, de emotii "oare ce subiecte ne vin?", inca o tura de proba scrisa. Spre surprinderea multora, si educatia fizica e grea. N-ai dusman nu-stiu-ce subiect, dar dusman iti poate fi salteaua de la gimnastica (a-propos, o tipa si-a dislocat ceva la spate, parea urat, nu am insistat prea mult cu privirea, tocmai urmam eu la executie si nu cred ca era cel mai bun tratament incurajator), dunga ce marcheaza cei 1,90 m pe care ii ai de sarit in lungime, dunga de la viteza, care pare interminabila, sau cronometrul etc. Mi-a placut la educatie, am facut si putina plaja, chiar mi se pare ca m-am bronzat, am prins cel mai bun soare, pe cel de la 7 la 11. Plus ca atmosfera "ca-ntre prieteni" a fost calmanta, in antoteza cu stressul ce ne incerca.

Imi spuneau multi ca Bacul e fix pix pe langa ce urmeaza. I`m ready. Sa vina...
E drept, nu chiar acum. Catinel, sa-mi trag sufletul. By the way, am ajuns acasa si am luat somn instant, cu tot cu echipament pe mine, abia acuma m-am trezit.
Mie mi s-a parut stresant bacul. Pare-mi-se a fost din pricina faptului ca nu am invatat. Am citit azi pe prima pagina a unui ziar cum ca studentii au depus o "plangere" - sub forma de petitie, ma gandesc -, la Presedintele Consiliului National al Rectorilor din România, Ecaterina Andronescu, privind notele prea mari la bac obtinute de elevi in ultimii ani si, implicit, scaderea nivelului calitativ al invatamantului superior. Adica ,frate, cum sa-ti esplic, carevasazica deci, si daca esti prost ingramadit, poti sa iei 10 in bac lejer si dup-aia ajungi la facultate si te-ai dus naibii ca nu stii sa legi doua fraze, desi in diploma de bac te tii bine cu 10 pe linie. Clar ca nu se aplica peste tot. Poate in unele orase, in unele scoli, la unele persoane. Imi pare oarecum rau ca nu fac parte din categoria asta, dar cred ca si pe merit tot e ok. Ar fi bine sa fie toti asa examinati, dupa ce stiu. Desigur, astia din generatia mea vor gandi : "da` ce, noi sa nu luam note mari la bac?" Ideea e alta, si o inteleg perfect. Reintroducerea admiterii ar fi solutia ideala pt filtrarea notelor nerealiste obtinute la bac prin felurite mijloace. Dar cine sunt eu sa mai vorbesc acum...Am bacul dat, tare cred ca si luat, asa ca eu va urez o vara frumoasa si mai dati-i incolo pe toti, e timpul sa fac si eu ceva interesant.

PS - Am I the only one who wants to jump and laugh and scream?
Nu am stare. E gata. Parca as mai vrea. Dar nu tin neaparat. Imi vine sa stau in cap de fericire si apoi sa ma duc pe iarba sa stau intinsa, sa ma lungesc la infinit. Tare cred ca clipele astea sunt unice. Daca citeste cineva proaspat bacalaureat (da, exista substantivul bacalaureat, pl. bacalaureati) blog-ul asta saltaret, ii doresc sa se bucure din plin de efectul acesta cathartic after-bac. Chiar te simti usurat. Nu am sa fac comparatii, se stie in ce clipe te simti de obicei usurat. Dar acum e chiar ceva unic, n-am mai simtit asta niciodata. Si examene am mai dat la viata mea destule...

Si inca ceva:
Racovita rules! :)

2 comentarii:

nol said...

deabia astept..
mai doi ani
:-w

CG said...

si eu sunt bucuros. dar parca nu simt ca totul e over. ma trezesc si acuma gandindu-ma ca nu stiu anul la ceva batalie... sau nu stiu care e functia tesutului palisadic... sau ca am uitat satul in care moromete traia. si apoi, dintr-o data realizez ca nu mai trebuie. ca nu mai am obligatia sa stiu. ca nu mai e important. ca nu mai trebuie. ce bine de acuma e greu? bring it on. abia astept sa vad ceva diferit de fiecare data. ceva nou. ceva exciting... si da, e gata.