Wednesday 20 August 2008

Trendy world

Sa vorbim despre trenduri.
Azi se poarta rochii de inspiratie elena, palarii, platforme, t-shirt-uri cu printuri, logo-uri, paiete, coliere supradimensionate si multe altele.
Se poarta baietii cu ceafa lata. La brat. Strans tinuti la brat. Celalalt membru superior ar trebui sa poarte un animal minuscul si urlator, imbracat conform principiilor de la paragraful anterior. Sau o geanta supradimensionata. Sau niste telefoane, minim 2 la numar, cu ceva bling-bling-uri agatate de ele. Sau cateva plase, semn ca fata tocmai vine de la shopping.
Se poarta tupeul. Sa te infigi cu tupeu in trafic, in societate, la servici, in familie, in relatie, sa ai "coaie" - indiferent de sex - si sa te folosesti din plin de ele.
Se poarta culorile tari. Altfel...n-ai personalitate.
Se poarta conflictul. Pt ca in urma lui intotdeauna se decide un castigator si un pierzator. Asa ca aici va folositi de "coaie", daca vreti sa fiti castigatorul. Pt ca nu se poarta loserii. Se poarta doar oamenii de succes. Cu idealuri. Atinse. Cu scopuri. Indeplinite. Cu personalitati. Puternice. Cu bani. Multi. The winner takes it all.
Se poarta lamentatia. De tara, de job, de societatea in care traim, de "sistem" - da` ce-o fi ala, ca o fi unul cartezian, sau omogen sau alt fel, naiba stie - de bani, de tot. Imi place ca aici am evoluat. Oamenii de azi isi construiesc argumentele pe sursele de informatie din mass-media. Daca priviti atent, veti vedea un melange caraghios de ideologii intr-un singur argument. Avem o parere despre toate, despre Rusia vs. Georgia, despre USA vs. China, despre taxe, despre politicieni, despre partide, despre invatamant, despre sanatate, despre drumuri, despre psihologia copilului, despre relatii. Le stim pe toate. Pt ca amestecam informatii culese razlet din o suta de parti si ne facem un speech cu tonalitate mesianica si...gata! Iata-ne in ipostaza unui Farfuridi al secolului 21, respectat pt ca de, "combate bine".
Se poarta blog-urile polemice. Alea in care faci pe durul si iti lasi frustrarile sa curga in tastatura.
Se poarta sexul mai mult decat alte aspecte ale unei relatii.
Se poarta creditele. Consumate pe masini smechere. Si dup-aia nu-ti mai raman bani sa iti platesti factura la telefon.
Se poarta lucrurile glamorous. Si la fete, si la baieti.

Nu stiu ce purtati voi, dar eu azi port o mare aversiune fata de unele din chestiile astea. Poate maine adopt si eu moda asta de masa. Azi inca ma bucur de putina originalitate.

4 comentarii:

Anonymous said...

se poarta multe in ziua de azi, mult prea multe :)

Gloria said...

Daria draga ai mare dreptate. Lumea tot poarta una alta pt a fi in trend,pt a fi in "pas cu"...cu ce? In final cu orice se poate, orice se cere, orice ce vrea! Trist este cand incercand in felul acesta sa iesi la suprafata,pt ca "you have to be smb",te scufunzi si mai mult in anonimat, in turma comuna, in toata masa de oameni care alearga in final in aceeasi directie, nestiind cu ce scop, pentru cat timp, si pana unde...

Daria said...

In niciun caz nu am incercat sa fac apologia trendurilor de astazi. N-am cum sa inventariez TOT ce se poarta, dl.(?) Manele. La dumneata ce se poarta?

Anonymous said...

[url=http://uggfrancebuy.com/]bottes ugg[/url] xaedq [url=http://abercrombiefrancebuy.org/]abercrombie france[/url] lyaud [url=http://chaussureslouboutinfr.com/]http://chaussureslouboutinfr.com/[/url] imvjb [url=http://chaussureslouboutinfr.com/]louboutin chaussures[/url] gtanr